Loop je mee?
Koop je ticket voor ‘Music for Bricks’

Help de kinderen van Afghanistan

Doe een gift

Help de kinderen van Irak

Doe een gift

In de kijker

Lees

De wereld slaagt er niet in om kinderen een gezond leven te geven en een klimaat dat hen een toekomst biedt

Naarmate het klimaat en de commerciële bedreigingen toenemen, dringt de WHO-UNICEF-Lancet-commissie aan op een nieuwe aanpak van de gezondheid van kinderen.
Lees meer

Actualiteit

Meer dan een half miljoen kinderen in het noordwesten van Syrië gedwongen op de vlucht door aanhoudend geweld en barre weersomstandigheden.

GENEVA/ AMMAN/ NEW YORK/BRUSSEL, 18 februari 2020 - Sinds 1 december 2019* zijn meer dan 500.000 kinderen ontheemd door het intense geweld in het noordwesten van Syrië, waarbij tienduizenden kinderen en hun gezinnen nu in tenten en in de open lucht leven te midden van zeer koud weer en regen.
Lees meer

Gestolen kindertijd: kinderen in gewapende groeperingen in Zuid-Soedan

“Thomas” is 12 jaar en een ‘kindsoldaat’, of een kind verbonden aan een gewapende macht of groepering. Volgens de principes van Parijs verwijst de term naar “iedereen onder de 18 jaar die ingelijfd is bij of ingezet wordt door strijdkrachten of gewapende groepering op welke manier dan ook”. De principes geven ook aan dat het […]

Lees meer

Humanitaire high performance tenten, de nieuwste innovatie van UNICEF

Een van de eerste dingen die UNICEF doet in noodsituaties, is polyvalente humanitaire tenten opzetten. Zo zorgen we ervoor dat kinderen en hun families een veilige plek hebben. Een prototype van de High Performance Tent wordt opgezet in Uganda, om ze te testen in droge en hete omstandigheden. – © UNICEF/UNI276732/Kakooza Van de buitenkant zien […]

Lees meer

Premium Partners

  • GSK
  • Umicore

Major Partners

  • Buy-aid
  • idklic
  • Ikea
  • ING
  • Select Human Resources